Profil

Jack Lundsdal`s anxious and wildly emotive, colorful canvases were a shocking evocation of the complex of feeling from which “children`s tales” like Andersen`s always seem to spring.” Thank you and best wishes from the Mayor`s Office of Arts & Cultural Affairs in Seattle.

Melissa Hines. 2004.08.02

Udviklingen af Amerikansk kunst efter Anden Verdenskrig voksede ud af en lang Europæisk tradition, her var endelig en side af malerkunsten, som forekom uudforsket, påstrygningen af farve uden interesse for motiv og hensigt. I Frankrig kaldte man udtrykket tachisme, men der var især amerikaneren Jackson Pollock i vinteren 1946-47 som fik sit gennembrud og vakte interesse p.g.a. af sin anvendelse af malingen og skabte en ny retning ved navnet “action painting” eller abtrakt ekspressionisme.

JACK LUNDSDAL er født den 13.December 1936 i København, og rejste fra Danmark til U.S.A. i foråret 1948. Begyndte sine studier som 12 årig ved “The American Academy of Art” i Chicago, senere modtog han et stipendium til Los Angeles Art Center og efter endt uddanelse ved Washington High School Los Angeles der er nabo til Manual Arts High School, skolen som Jackson Pollock studeret ved og videre til Grand View College i Des Moines, kom Lundsdal til Chouinard Art Institute i Los Angeles 1957, som blev omdøbt til California Institute of the Arts grundlagt af Walt Disney i Valencia, Californien i 1970. JACK LUNDSDAL`s første separat udstilling og debut var i 1959 i en alder af 23 år hos Duncan Vail Galleries i Los Angeles samt efterfølgende udstillinger i flere gallerier og museer i Staten Californien og senere i mange Europæiske lande. Men et opbrud i 1966 var trangen til fornyelse og udvikling af bevægelsen abstrakt ekspressionisme samt den samlet ubevidste motivrende årsag til at JACK LUNDSDAL flyttede tilbage til Danmark og byggede sit atelier på Røsnæs. I dag forklarer han at, “Mine udfordringer er som eksistensvilkår med et pendlende blik, fra identifikation til brydninger for det at mase på, komme videre til ukendte sammenhæng i min investering ved stoffet, taget i ed med gestus eller blot signatur”.

ADRESSE

 

Jack’el ART

v./ Jack Lundsdal Visual Artist

Nybyvej 10

4400 Kalundborg

KONTAKT

 

Email: jackel@get2net.dk

Tlf.: 5950 9190