Billeder

Brick Lane Gallery
London, Maj 2012.

JACK LUNDSDAL i London Maj 2012. Stående hos The Brick Lane Gallery ved siden af to af hans værker som viser ved hjælp af linier og flammende farver den menneskelige eksistens, et udtryk i vores tid som en utopisk verden der er genuin tragisk.

Jack Lundsdals første værk var en akvarel i 1967/68 da han bosatte sig i Danmark med titlen “Efter regnen undvigelsen”, en kvinde løber fra Øst Berlin til Vesten og har modet til at kæmpe for sin frihed. Vi var der Søndag, 3. Okt. 2010 da Tyskland fejrede genforeningen denne historiske dag for 20 år siden.

NY CARLSBERG GLYPTOTEK 2012 UDSTILLING “I PYRAMIDERNES SKYGGE”.

JACK LUNDSDAL til udstillingen “I pyramidernes skygge” på Ny Carlsberg Glyptotek 2012, som handler om den britiske arkæolog og egyptolog Flinters Petrie’s (1853-1942) udgravninger i Egypten. Han kaldes for arkæologiens fader. Den excentriske Petrie boede blandt andet i en klippegrav og havde Lawrence of Arabia som assistent.

På billedet ses Jack Lundsdal ved et fragment af en tempelvæg fra oltiden, byen Memphis.

1912 TITANIC UDSTILLING KØBENHAVN 2011

På fotografiet ses Jack og Gudrun samt sønnen Olof Lundsdal. Jack’s mor Kay, eller Kaja, som hun blev døbt, blev født på Rigshospitalet i 1912. Hendes mor, Mary, var gift med kunstneren og støberen Kaj Danielsen. Allerede kort tid efter fødslen fulgte Mary sin mand til Wisconsin, U.S.A. Hun skulle have været med R-M-S TITANIC, men den tur satte Kay en stopper for ved at melde sin ankomst netop nu.

Tekst; Sonja Husted Rasmussen, journalist.

Jack Lundsdal i øjeblikkets tanke ved hans visuelle metafor, en stenstøj skulptur baseret på naturens luner og alligevel et rendyrket fantasi objekt.

I baggrunden ses hans seneste værk i akryl/olie udført i Februar måned 2011 og har titlen “Den sovende kæmpe” (Ægypten). De to expressive former, trianglen og farverne gul/orange med de hurtige bevægelige penselstrøg forekommer i kompositionens dramatiske forløb at være i harmoni med hinanden.

Jack Lundsdal modtog en spændende invitation fra Moderna Museet Malmø den 10.09.2010 til Yael Bartanas “The Return from the Moon”, en performance som kredser om kunstnerens hjemlands historie og Palastina konflikten samt balancerer på en tynd tråd mellem fiktion og virkelighed.

Jack Lundsdals første værk var en akvarel i 1967/68 da han bosatte sig i Danmark med titlen “Efter regnen undvigelsen”, en kvinde løber fra Øst Berlin til Vesten og har modet til at kæmpe for sin frihed. Vi var der Søndag, 3. Okt. 2010 da Tyskland fejrede genforeningen denne historiske dag for 20 år siden.

Jack Lundsdal udstiller i 2006-07 på Galleri Loyd. Oslo, Norge. Her udstiller toneangivende etableret og specielt inviteret nationale og internationale samtidskunstnere.

Jack Lundsdal viser på Grand Centret Kalundborg elleve værker under fælles titlen ”Sindets bevægelser”. Okt. 2009/10. Udstillingen rummer malerier fra tiden 1993-2005. billederne er en hentydning til den dynamiske og kreative kraft som udspringer af tankens kraft. På billedet ses til venstre akvarellen ”SFINX” med Jack Lundsdal og Torben Heron som er den næste kunstner der udstiller på Grand Centret i marts 2010.

Jack Lundsdal på et kort besøg for at åbne sin udstilling ”Memory and Metaphor” på Nordic Heritage Museum i Seattle. Udstillingen og den kunstneriske inspiration blev kridtet af ved en personlig video optagelse der fik titlen, ” Seattle Vision” med oplevelser fra byens spændende arkitektur og fremragende kunstværker.

Jack Lundsdal i en international udstilling hos Galleri Moderne ART CUBIC i Barcelona, Spanien foråret 2003, med sit to meter lange værk ved titlen “Metaphorical Fragmentations”. Her ses han ved ferniseringen i Galleri Art Cubic i samtale med maleren Antonio Pedro fra Brasilien som også deltog i denne intensiv og farvestrålende udstilling.

Jack Lundsdal udstillede tyve værker i 2002, med temaet ” INTERDISCIPLINARITET” et udsagn over ca. ti års arbejde, en dialog med kunsten, tiden og kunsten i tiden, på Røsnæs Kursuscenter.

Jack Lundsdal med sine værker ved ferniseringen af “Øst møder Vest” udstillingen i det Russiske Kulturhus i København. December 1996. Her sammen med kultur attache` Alexandre Khomenko, fra det Russiske Kulturhus.

Man skal ikke være bange for at tage til HAWAII, her kan man opleve den fascinerende ø MAUI, naturligvis vil man straks besøge de mange strande, tvivl ikke når du står i vandkanten og ser dette skilt som advarer mod farlige hajer, det er historisk set yderst sjældent de angriber mennesker. Billedkunstneren JACK LUNDSDAL og hans kone GUDRUN besøgte netop i Maj måned, 2005, øen MAUI der er et virkeligt og overbevisende udtryk for naturens overflod og man bliver særdeles betaget. “Overalt ses bjergkædernes vinklede profiler, spændingsfyldt med kontraster så dramatiske at alt syntes at gå i retning af det kreative, det der altid drejer sig om det virkelighedsnære og de bevidsthedsudvidende kræfter.”

Jack Lundsdal deltager i Udstillingen Grupo Batik Art, XXXI Aniversario med ti værker i Barcelona. November 2005.

ADRESSE

 

Jack’el ART

v./ Jack Lundsdal Visual Artist

Nybyvej 10

4400 Kalundborg

KONTAKT

 

Email: jackel@get2net.dk

Tlf.: 5950 9190